ВОДИЧ ЗА РОДИТЕЉЕ

„Навикавајмо младеж на добро. Од тога све зависи.“
Д. Обрадовић

Поштовани,


Желимо да Вас ближе упознамо са нашом школом, јер сматрамо да је управо наша школа прави избор Вас и Вашег детета.
Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Нишу налази се у ширем центру града на мирној локацији, заштићена од саобраћајне гужве. Школа постоји од 1962.године и поносно је извела на животни пут генерације ученика који су оставили бројна признања и носе драгоцене успомене на најлепше доба живота.

Школа је реновирана, освежена уметничким муралима, чиста и пријатна за учење и рад. Настава се изводи у опремљеним кабинетима, мултимедијалној и учионици са интерактивном таблом. Потпуно реновирана фискултурна сала и спортски терени у дворишту школе доприносе развоју спортског духа код ученика.

Предшколска припремна група и ученици млађих разреда (од 1. до 3. разреда – по избору) ван настеве су збринути у целодневном боравку и имају четири нутритивно избалансирана оброка дневно.
Када су потребни подршка и савет – ту је психолог школе.


За све љубитеље књиге, ту је библиотека, за младе ствараоце и новинаре – школски часопис „Доситејац“, а за оне који желе да науче више – бројне секције. Име наше школе често се чује на доделама престижних награда и признања које заслужно освајају наши такмичари, Хор и оркестар, спортисти, млади писци и рецитатори.

Вредности које негујемо:

Васпитање, образовање, одговорност према раду, солидарност, хумасност, естетске и уметничке вредности, развој критичког мишљења, толеранција, спортски дух, здрав живот и очување природе, поштовање, другарство…

Визија школе:

Желимо отворену школу, активно укључену у друштвено окружење, промене и процесе, школу која се стално развија и расте, школу која учи и у којој се учи!

Колеткив ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Нишу

ИНФОРМАЦИЈЕ О ШКОЛИ

ОШ „Доситеј Обрадовић“
Краљевић Марка 13а
18000 Ниш

Директор: (018)4562 064
Секретар: (018)4562 065
факс: (018)4562 065
емаил: dositejobradovic@mts.rs

Контактирајте нас!