О нама – ОШ "Доситеј Обрадовић"
ОШ Доситеј Обрадовић

Историјат школе

Основна школа ,,Доситеј Обрадовић“ у Нишу основана је 6. септембра 1962. год. Школа је грађена у три етапе. У првој етапи је изграђена зграда са 9 учионица, школском радионицом, трпезаријом, кухињом и просторијом за три кабинета.

У другој етапи изграђена је фискултурна сала, а у трећој етапи још пет учионица. У првој години, при оснивању школе, формирано је 30 одељења са укупно 1002 ученика и то 607 у млађим и 395 у старијим разредима. Први директор је била Душанка Дејановић а први учитељи били су Божиновић Велика и Ђокић Радмила.

Развојни пут школе показује да је она у току свог постојања постала и била значајна културно просветна институција у овом делу града. Из њених ђачких клупа изашли су многи уметници, привредници, политичари и друге значајне личности нашег града. На богатом путу својих стваралачких прегнућа школа је оправдала своју намену и истакнуто место у граду.

Фестивали дечијих хорова у Шапцу, Београду, Цељу, Неепелт-у (Белгија), Либерцу (Чешка), а посебно, цео Ниш је славио успехе својих славуја. И данас је хор један од бољих у нашем граду.

Друго велико име наше школе је наставник ликовне уметности и дечијег стваралаштва, Светислав Јовановић Света. Његов педагошки рад овенчан је многобројним наградама од Ниша, Београда, Сарајева, Битоља до Париза и Јапана. Круна његовог рада са децом је награда Краљевске Јапанске породице 1995. године.

Школа се налази у центру Ниша и саобраћајно је добро повезана тако да је доступна ученицима који живе на територији Општине Медијана. Већина ученика долази пешице а мањи број њих користи градски превоз или превоз родитеља.

„Навикавајмо младеж на добро. Од тога све зависи.“

Мала галерија слика

Наша школа

  • image-23
  • image-25
  • image-26
  • image-24
  • image-27
Наш тим

КО СМО МИ?

Убацити текст

Pamela Hayden

Head of School

Christopher Collins

Chief Executive Officer

Nancy Cartwright

Senior Vice President
What We Teach

Our Programs

ШТА РОДИТЕЉИ КАЖУ О НАМА

Школа је одлична, кадар наставника добар, свака похвала за директора и целокупан колектив

Смиљана Радић

Моје дете је научило да буде човек, никад се нисам покајала што сам овој школи пружила шансу

Милана Ђорђевић

Све похвале за наставнике, градиво је прилагођено, школа је чиста и уредна.

Јована Урошевић

Copyright 2021 | ОШ Доситеј Обрадовић Ниш | Сва права су задржана | Сајт направљен од стране RedCell